Известие

Collapse
No announcement yet.

Трансплантация на всмукателен колектор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Трансплантация на всмукателен колектор

Здравейте колеги !
    Първо да се извиня на модераторите ако мястото на темата не е тук но не намерих др такава, или няма или аз сам куц
    Имам 145 Джуниер 1.4 ТС с новия мотор с пласмасовите колектори и понеже заради стара газова уредва с газ.инж се запали.След доста време ,нерви,пот и пари хвърлени по нея пак е в движение но само на бензин.
    Вапросът ми е следния,искам да сложа алуминиев колектор вместо пластмасов,поразпитах тук там и вси4ки казват 4е е много сложно защото в пласмсовия имало някакви клапи които в алуминиевия гинямало и било игра4ка да се правят.Обаче на моч пласмасов старич изгорелия нямам или поне не виждам почти сам сигурен че няма защото няма ос посредата която да ги върти и управляващия механизъм липсва . Искам малко повече информация ако някои е правил това да каже дали ще стане и освен Фланеца на дросела и някои друг щуцер за вакуми какво друго трябва да се прави и как . Ще сам много благодарен и на снимков материял ако има някой.
    Благодаря предварително
    Аlfa Romeo 145 1.4 TS Junior
    Alfa Romeo 145 1.4 TS / Totaled
    Peugeot 106 Rally 1.6 / Totaled

Ето една тема за ВИС
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=52912
    Не мисля, че я слагат на 1.4 мотор на 145\6
    Ако си търсиш алуминиев колектор заради газовата уредба, по-добре инвестирай в добър газов инжекцион.
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Може да се смени. Има колеги, които са го правили.

На 1,4 няма ВИС.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Мерси колега по прочетох тук там и видях че няма поръчах си вече без клапи от колежката "mim" за което много и благодаря грешката е била в мен че несам чел на предния ремонт когато съм го сменял пак ще е с плсмасов но които трябва без клапи
        Аlfa Romeo 145 1.4 TS Junior
        Alfa Romeo 145 1.4 TS / Totaled
        Peugeot 106 Rally 1.6 / Totaled

Comment

Working...
        X